Як виглядають найбільші павуки в світі: ТОП-5 павуків величезного розміру

Павуків можна без сумніву віднести до найбільш незвичайним і цікавим представникам тваринного світу. Багато з них мають яскраве забарвлення і значно відрізняються від інших мешканців нашої планети. Членистоногі вражають не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і способом життя, харчування, розмноження.

цікаві особливості

Великі павуки – хижаки, які вживають в їжу комах, гризунів, жаб, ящірок, маленьких змій, птахів та інших невеликих тварин. Як правило, вони не використовують для полювання павутину, вистежуючи і наздоганяючи своїх жертв, зачаївшись в непримітному місці. Опинившись поряд з комахою, павук проколює його шкіру розташованими в області ротового отвори гострими хеліцерами, випускаючи в його тіло отрута і травний сік. Потім, почекавши якийсь час, висмоктує з тваринного рідкі поживні речовини.

Для житла павуки вибирають затишні куточки, утворені опалим деревними гілками і корою, деякі види живуть у виритих в землі норах або на деревах. Характерною особливістю цих тварин є періодична линька, під час якої вони стягують з себе став тісним панцир, що змінюється нової, більш просторій оболонкою – екзоскелетом.

Розмноження павуків відбувається з обов’язковою попередньою демонстрацією самця готовності до спарювання і відповідних сигналів самки. Після закінчення процесу самцеві доводиться швидко ретируватися, щоб не стати ласим шматочком для своєї партнерки.

Представляємо вашій увазі топ найбільших павуків в світі – ці живі істоти часто наводять страх на вразливих людей, але чи дійсно варто їх боятися?

5-е місце

Фіолетовий птицеед – павук з сімейства Тарантулових. Досягає 25 см в довжину. Тривалість життя самок – 15 років, самців – від 2 до 3 років. Ці великі павуки ловлять видобуток, зачаївшись в затишному місці. Павутину для цієї мети птахоїди не використовують.

Зовнішній вигляд:

  • тіло павука складається з головогрудей, густо вкритого волосками черевця, довгих опушених лапок;
  • в забарвленні самки переважають темно-синій, фіолетовий і чорний відтінки;
  • забарвлення самців жовто-зелена.

У природних умовах зустрічається в тропічних лісах Південної Америки, Азії, пустелях Африки. Харчується в основному цвіркунами, тарганами, мухами, дрібними гризунами, іноді вживають в їжу жаб, рибу, невеликих птахів. Для людини укус птахоїдів не представляє смертельну небезпеку, але може викликати алергічну реакцію.

4-е місце

Верблюжа павук, також носить назву сонячний павук або фаланга. Цей величезний павук виростає до 30 см, причому довжина його тіла всього 5-7 см. Він має жовто-коричневе забарвлення, тулуб розділений на сегменти, на головогруди розташовані щупальця, які виконують роль кінцівок. Це членистоногое добре розрізняє світло і рушійні об’єкти завдяки наявності 4 складних очей. Швидкість пересування фаланги досить висока – 16 км / ч.

Верблюжа павук харчується різними видами комах, ящірками, гризунами. Гострі хеліцери (клешнеобразние ротові придатки) володіють високими ріжучими здібностями і здатні розрізати шкіру, тонкі кістки, зрізати волосяний покрив з жертви. Місця укусів верблюжим павуком можуть запалюватися через занесення в рану знаходиться на хелицерах інфекції. Мешкає в Європі, Азії, Африці, країнах Північної і Південної Америки.

3-е місце

Голіаф-птицеед, його друга назва – Терафоза Блонда. Це павук величезного розміру: довжина тіла голіафа становить близько 10 см, з кінцівками – до 30 см. Черевце, тіло і кінцівки членистоногого темно-коричневі, покриті безліччю волосків. Середня тривалість життя самця – 4,5 року, самки живуть в 5 разів довше. Харчується в основному жабами, дрібними зміями, гризунами, ящірками. При нападі на жертву паралізує її отрутою, що містяться в іклах на голові.

Для людини токсичний компонент отрути голіафа не є небезпечним, по відчуттях його дія нагадує укус бджоли. З метою захисту від ворогів павук використовує також волоски черевця, що викликають подразнення слизових оболонок. Місце проживання Терафози Блонда – Південна Америка. Отримати уявлення про зовнішній вигляд цього та інших найбільших членистоногих можна, розглядаючи картинки найбільших павуків в світі.

2-е місце

Бразильський лососева-рожевий птицеед. Досягає в розмірах 30 см, довжина тіла близько 10 см. Самки набагато більше самців за величиною і масі тіла. Цей вид птицееда мешкає в Бразилії.

Зовнішні особливості:

  1. Верхня частина головогруди павука покрита щитом з малюнком у вигляді 10-кінцевої чорної зірки на лососевих тлі.
  2. Перші сегменти примикають до тіла кінцівок пофарбовані в рожевий колір, інші – в темно-сірий.
  3. Черевце і ноги густо опушені.

Особливі декоративні властивості великих членистоногих визначають інтерес любителів їх в домашніх умовах. При придбанні необхідно створити вихованцеві оптимальні умови життя. При відсутності подібного досвіду слід придивитися до характеру тварини: у деяких павуків може відзначатися підвищене занепокоєння і агресивність при утриманні в неволі.

1-е місце

Гігантський крабовий павук. Друга назва цього виду – павук-мисливець. З урахуванням довжини кінцівок його розмір досягає 30 см і більше. Цей гігантський павук трохи нагадує краба будовою лапок і здатністю пересуватися як в прямому, так і в бічному напрямку. Тіло і кінцівки зазвичай мають сіру або коричневу забарвлення, часто його забарвлення буває плямистої – містить чорні, білі або червоні вкраплення.

На фото видно, як виглядає найбільший павук в світі. Їжею мисливцеві служать комахи і дрібні безхребетні. Переслідуючи свою жертву, він наздоганяє її швидкими стрибками і впорскує отруту, до складу якого входить речовина – нейротоксин, що вражає нервові клітини. Нейротоксин здатний викликати біль, поява набряклості, але до серйозних наслідків для здоров’я не призводить.

 

Вкусити людину може тільки з метою самозахисту. Місце проживання гігантського крабового павука – Японія і Австралія.

Ссылка на основную публикацию